Ev Yapımı Ttekbokkili Ramyeon ya da Ramyeonlu Tteokbokki

                                                                                                                                           bismillah


KORE YEMEKLERİ

Kore yemeklerini seven, Kore yemeklerini seveceğini düşünen ama henüz tatma fırsatı bulamayan ya da Kore yemeği seveceğini düşünüp tattıktan sonra asla damak tadına uygun olmadığını anlayan herkese merhaba!

Bu ara blogda sürekli yemek paylaşır oldum. Neden? Çünkü malum sebeplerden ötürü ne mektup atabiliyorum ne de mektup alabiliyorum. Evden de çıkmadığımız için sürekli halsiz, bitkin ve isteksiz hissediyorum. Arada bir de gaza gelip mutfağa giriyorum. Gören de sanır ki mutfaktan çıkmıyorum.

Daha önce iki kez Tteokbokki yapıp afiyetle yemiştik. Bakın yapmıştım demiyorum, neden? Çünkü ben sosunu hazırlamaktan başka şeye karışmadım. Pirinç keklerini yoğurma işi çok da benlik değil. Annem sağ olsun pek güzel yapıyor.

Tteokbokki Nasıl Yapılır?


Tteokbokki
Tteokbokki


Koredeki gibi hazır pirinç keki satılsaydı bizim marketlerde eminim sıklıkla yapardık biz de Tteokbokki'yi. Hazırını bulamıyoruz diye vazgeçecek değiliz değil mi? Öyleyse kolları sıvayıp kendi pirinç keklerimizi kendimiz yapabiliriz. Ya da eğer anneniz ya da ablanız da sizin gibi Kore yemeklerini merak ediyorsa tarifi gösterip Tteokbokki yapmasını rica edebilirsiniz. 

Öncelikle pirinç keklerini yapmanız gerekiyor, pirinç kekleri hazır olduktan sonra gerisi oldukça kolay. Bildiğiniz gibi tarif verebilen biri değilim çünkü ben de internetteki tariflere göre yapıyorum. Yol göstermesi benden yola çıkması sizden. Pirinç keklerinin nasıl yapılacağını gösteren epey video var Youtube'da. Arama çubuğuna ''Tteokbokki Nasıl Yapılır?'' ya da ''Pirinç Keki Nasıl Yapılır?'' diye yazarsanız bahsettiğim videolara ulaşabilirsiniz. Hemen hemen hepsi benzer şekilde yapıyor. Pirinç unu sıcak suyla karıştırılıp yoğrulduktan sonra elde edilen hamur uzunca bir zaman buharda pişiriliyor. Sonrasında şekil verme işlemine geçiliyor. Videolara bakarak çok rahat yapabilirsiniz emin olun.

Pirinç kekleriniz hazırsa sıra geldi yemeği hazırlamaya... Bunun için güzel bir tarif linki paylaşacağım sizinle. Güzelden kastım elimizdeki malzemelerle yapılabiliyor olması. Biliyorsunuz ki Kore yemekleri için pek çok değişik (bizde pek bulunmayan ya da Koreye özgü) malzemeler gerekiyor. Evimizdeki malzemelerle yapılan bir tarifle karşılaşınca insan ister istemez mutlu oluyor. Elbette birebir Kore'deki tadı yakalamanız mümkün değil ama en azından insanın merakı biraz olsun diniyor. 

Tteokbokki'yi birebir bu tarifi izleyerek yaptım. Bu şekilde oldukça yoğun bir tadı oldu. Bu tat bir tabağı bitiremeyeceğim kadar yoğundu bu sebeple ikinci yapışımda Tteokbokki'ye Ramyeon ekledim hani şu marketlerde önceden yetmiş beş kuruşa satılan ama şuan fiyatı uçmuş olan...
Böylece Tteokbokki'li Ramyeon yapmış oldum ya da Ramyeon'lu Tteokbokki, nasıl derseniz. İtiraf etmeliyim ki sade Tteokbokki'ye göre gayet güzel oldu, severek ve kolayca bitirdim bir tabağı.

Ne kadar çok Tteokbokki yazdım. Bu kelimeyi yazmak oldukça zor gelirdi bana o yüzden hep kopyala yapıştır yapardım ama bugün yazılışını öğrendiğimi ve yazmaktan keyif aldığımı fark ettim. E o zaman hadi siz de bir Ttekbokki yapın da nasıl olduğunu, Tteokbokki'yi beğenip beğenmediğinizi yorumlarda benimle paylaşın olur mu?

Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle...
Tteokbokki'li Günler 😂💛

Daha önce yaptığım Kore Makarnasını görmek isterseniz: Jjajangmyeon Tarifi


Yorumlar

  1. Bende farklı kültürlerin yemeklerini denemeyi seviyorum.cok Tteokbokki'li bir yazı olmus.hele ilk paragraf nakarat gibi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni tatlar denemek her zaman iyidir 👍 Değil mi? Yaşasın Tteokbokki! Yazarken oldukça eğlendim. Okurken de eğlendirebildiysem ne mutlu! :)

      Sil

Yorum Gönder