Tembelliğe Veda

Herkese Merhaba,

Bugünkü yazımın konusu uzun zamandır yazmamamın da sebebi olan aslında sebebi de değil bahanesi olan TEMBELLİK...

Yazacaklarım tamamen kendime hitabendir. Böyle ulu orta yazıyorum çünkü insan bazen birinin yazdıklarından ilham alıp ufak da olsa hayatında değişimler oluşturabiliyor.
Yani diyeceğim o ki aşağıya yazacaklarımda; sözüm meclisten dışarı :)

Tembellik kendini ustalıkla kandırma sanatıdır diyor Beyhan Budak ve ekliyor: İnsan uzun bir süre tembel olduktan sonra kendini o kadar güzel kandırıyor ki böylece farkına varmadan yıllar, on yıllar bile geçebiliyor...

Sen sevgili kendim, ne kadar da iyisin kendini kandırma sanatında. Yapacak onca şey varken sıkılmak, sosyal medyada vakit öldürmek de niye? Ki vakit öldürmek tabiri ne acı ama ne de sık ve rahat kullanıyoruz. Bize verilen her saniye dahi bu denli kıymetliyken ne cüretle vakit öldürmekten bahsediyoruz? Yarın ahirette bırak saniyeyi her salisenin milim milim hesabı sorulacakken nedir bu tembellik? Acaba sosyal medyada geçirdiğin onca saatin hesabını verirken nasıl terleyeceksin, nasıl mahcup olacaksın hiç düşünmez misin?

Müslümanın işi vaktinden çoktur. Hem bir müslüman hem de bir KPSS öğrencisi olarak nasıl oluyor da günlerin öylece geçip gitmesine seyirci kalıyorsun? Sen silkelenip kendine gelmediğin sürece sonu gelmeyecek. Yıllar sonra geriye baktığında boş geçen yılların pişmanlığıyla kıvranacaksın. Ders çalışasım yok, temizlik yapasım yok daha sonra yaparım cümleleriyle nefsini yeterince el üstünde tuttun ama artık bir son vermelisin. Nefsine gösterdiğin saygı ve hizmeti şimdi iradene gösterme vakti. Artık tahta iradeyi geçir ve bak gör nasıl da değişiyor her şey. Çok değil bir sene sonra geriye baktığında pişmanlık yerine koca bir gülümseme olacak yüzünde :) Yapabilirsin, sana inanıyorum. İçinde koca bir güç var, onu uyandırma vakti.

Hz. Ali diyor ki:

Sen kendini küçük bir şey mi sanırsın?
Hayır; belki sende büyük alem gizlenmiştir.

Sevgili okur,
Eğer istersen sen de yapabilirsin... İçindeki büyük alemi keşfetmek senin elinde!

Sonraki yazıda görüşmek dileğiyle. Sevgiyle ve sağlıkla kalın... 💙

NOT: Beyhan Budak'ın ''Tembellikten Kurtulmanın Yolları'' isimli videosunu tavsiye ederim.

Yorumlar