Bayramda İstanbul sahiden boşaldı mı?

Herkese Merhaba,

Bugün itibari ile Ramazan Bayramını geride bıraktık. Haberlerde insanların pek çoğunun İstanbul'dan ayrılıp memleketlerine ya da tatillere gittiğini ve hatta bu sebeple yollarda feci bir trafik olduğunu görmüşsünüzdür.

Bayramın ilk günü bayram ziyaretleri bitince ikinci günü madem İstanbul da boşaldı bir güzel gezelim diye düşünerek çıktık evden. Fakat İstanbul'da kalabalık biter mi? Otobüse ilk duraktan bindik, ikinci durağa geldiğimizde ise otobüs neredeyse doldu. İçimden bir ses gel yol yakınken eve dön derken bir diğer ses gideceğim yerin güzelliğini düşünerek başladın madem sonuna kadar git diyordu.

Önce Eminönü'ne gittik. Kalabalığı anlatamayacağım. Bakınız: Tabi bu daha buz dağının görünen kısmı. Bir de görünmeyen kısmı var ki resmen insanın psikolojisini bozabilecek kadar kalabalık...Çünkü İstanbul'da yaşayanlar memleketlerine giderken, İstanbul dışında yaşayanlar gezmek için İstanbul'a gelmişler.


Sirkeci Tramvay

Eminönü'den marmaray ile Üsküdar'a geçtik. Üsküdar sahilden bir otobüse binip iki üç durak sonra inerek merakla beklediğim Kuzguncuk'a ulaştık. Eminönü ve Üsküdar'da gördüğüm o kalabalığa rağmen ben tüm kalbimle Kuzguncuk'un sakin olacağına inanmıştım. 

Anladım ki bayramda İstanbul'da dışarı adım dahi atmamalı imiş. Evde oturmak en güzeli en sakini imiş. 

Her şeye rağmen Kuzguncuk hayran bıraktı kendine. En kısa zamanda sakin bir vakitte tekrar görüşmek üzere ayrıldık oradan. 

Kendine has havası, kendine has eski İstanbul evleri ile muhteşem bir yer.
İstanbul'a yolunuz düşerse gidin, görün derim.

Güzel mi güzel bir fotoğrafla veda edeceğim sizlere.



Kuzguncuk

Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle. Sevgiyle ve sağlıcakla kalın... 💚💛



Yorumlar