HEPİMİZ SANATÇIYIZ

                                                                                                                                        Bismillah

Hayat bir sanattır. Bazen idare etme sanatıdır. Etrafımızdaki insanlarla anlaşamasak da onları idare ederiz. İdare ederiz çünkü aksi durumda birlikte yaşamak mümkün olmaz.

Bazen birlikte yaşama sanatıdır. Birlikte yaşamak bir sanattır çünkü kolay iş değildir. İki farklı insanın aynı evde yaşamaya başlaması, tüm farklılıklarına rağmen ortak bir uyum oluşturmaları maharet gerektirir, sabır ister.

Bazen sabretme sanatıdır. Yaşamımız boyunca sabrımızı sınayan pek çok olayla karşı karşıya kalırız. O kadar ki ''Artık yeter! Benden bu kadar.'' deyip pes etmeye yaklaştığımız anlar hiç de az değildir. Yaşananlara sabrederiz, sabredilecek yaşananları yaşatanlara sabrederiz en çok da. Olana, olmayana, gelene, gelmeyene, akşamüstü ışığa üşüşen sivrisineklere, sabahları uykumuzdan eden yüzümüze konup konup yakalamaya kalktığımızda ustaca saklanan karasineğe sabrederiz. 




Hayat iletişim kurma sanatıdır. Doğru iletişim kurmayı öğrendiğimizde idare etmek de kolaylaşır, birlikte yaşamak da, sabretmek de... 

Kavgaların çoğu iletişimsizlikten ya da doğru şekilde iletişememekten... İki insanın birbirini sevip evlendikten sonra evde iki düşman ya da iki yabancı gibi yaşamaları hep iletişimsizlikten. 

Bunca iletişimsizliğe rağmen çok iyi idare ettiğimiz için, iyi ya da kötü birlikte yaşamaya çabaladığımız için ve en çok da sabrettiğimiz için; HEPİMİZ SANATÇIYIZ. 

Yorumlar