Bismillah
Herkese Merhaba!
Bugünkü yazımda sizinle bir makarna tarifi paylaşacağım. Kore dizilerini izleyenler bilirler görüntüsü epey siyah bir makarnaları var. Makarnaya siyah rengi veren malzeme soya sosu. Dizilerde öyle bir iştahla yiyorlar ki resmen daha önce tatmamış olmama rağmen canım çekiyor. Evet doğru, insanın canı daha önce hiç yemediği bir yemeği çekebilir. Hatta insan henüz tanışmadığı birini özleyebilir de...
Konumuza dönelim. Evet canım çok çekiyordu, Kore lokantalarına gidip yesem fazlaca para vermek gerek. Tabi sevmeme ihtimali de olunca... En iyisi evde yapmayı denemek diye düşünüp pek çok tarif tarayıp ortaya karışık bir jajangmyeon(짜장면) tarifi çıkardım.
Görüntüsü onlarınki kadar siyah olmadı, makarnanın farklı olması, soya sosunu onlar kadar çok koymamam gibi pek çok sebebi olabilir. Ama tadına bayıldım. Herkesin damak tadına hitap edebileceğini düşünmüyorum ama ben çok sevdim. Olur da denemek isterseniz diye tarifi paylaşacağım sizlerle.
Burada aslında makarnayı nasıl yaptığımdan bahsedeceğim pek çok şeyi kendi zevkime ve evdeki malzemelere göre uyarladığım için net ölçüler paylaşmayacağım. İsterseniz diğer Jajangmyeon tariflerini okuduktan sonra sizde kendinize göre malzemeleri ayarlayıp yapım aşamasında paylaştığım yolu izleyebilirsiniz.
Öncelikle bir tencereye makarna için su koyup kaynamasını bekliyoruz. Kaynadıktan sonra ise çubuk makarnaları (hazır paket noodlelarda olabilir) suya koyup haşlıyoruz. Aynı zamanda bir küçük soğanı ince ince doğruyoruz. İçine patates, kabak, havuç, mantar gibi çeşitli sebzeler katabilirsiniz. Evde patates olduğundan ben yalnızca patatesli yaptım. Sebzeleri küp küp doğruyoruz. Ne kadar küçük doğrarsanız pişmesi o kadar kolay olur.
Bir tavaya biraz sıvı yağ koyuyoruz. Önce soğanı koyup biraz kavuruyoruz ardından sırasıyla sebzeleri tavaya koyup kavuruyoruz. Sebzeler iyice kavrulmaya başlayınca beş altı kaşık soya sosu ekliyoruz. Yaklaşık bir çay kaşığı da şeker ekledim ben (Daha önce bir yerde soya sosunun ekşi tadını alıyor gibi okumuştum yanılmıyorsam.). Bir çay bardağı kadar da su ekledim tavaya. Biraz daha ocakta beklettikten sonra altını kapatıp, öncelikle makarnanın suyunu süzüp tavaya makarnayı ekliyoruz. Bir güzel karıştırıyoruz. Ardından afiyetle yiyoruz.
Tabağıma aldıktan sonra soya sosunu çok beğendiğimden birkaç kaşık daha ekledim. Zevkinize göre sonradan da ekleyebilirsiniz soya sosunu.
Acemice yapılan bile böyle güzel olduysa aslı nasıldır kim bilir. En kısa zamanda yemek dileğiyle...
Sonraki yazılarda görüşmek üzere... Sağlıkla, mutlulukla kalın... ❤
Diğer Tarifleri de Görmek İsteyebilirsiniz:
Tavuklu Çıtır Baget
Sütlü Patates Çorbası ve Patlıcan Yemeği
Az Malzemeli Kolay Tatlı
İftar Menüsü
Kore Yemeği Tteokbokki
Herkese Merhaba!
Bugünkü yazımda sizinle bir makarna tarifi paylaşacağım. Kore dizilerini izleyenler bilirler görüntüsü epey siyah bir makarnaları var. Makarnaya siyah rengi veren malzeme soya sosu. Dizilerde öyle bir iştahla yiyorlar ki resmen daha önce tatmamış olmama rağmen canım çekiyor. Evet doğru, insanın canı daha önce hiç yemediği bir yemeği çekebilir. Hatta insan henüz tanışmadığı birini özleyebilir de...
Konumuza dönelim. Evet canım çok çekiyordu, Kore lokantalarına gidip yesem fazlaca para vermek gerek. Tabi sevmeme ihtimali de olunca... En iyisi evde yapmayı denemek diye düşünüp pek çok tarif tarayıp ortaya karışık bir jajangmyeon(짜장면) tarifi çıkardım.
Jajangmyeon |
Görüntüsü onlarınki kadar siyah olmadı, makarnanın farklı olması, soya sosunu onlar kadar çok koymamam gibi pek çok sebebi olabilir. Ama tadına bayıldım. Herkesin damak tadına hitap edebileceğini düşünmüyorum ama ben çok sevdim. Olur da denemek isterseniz diye tarifi paylaşacağım sizlerle.
Burada aslında makarnayı nasıl yaptığımdan bahsedeceğim pek çok şeyi kendi zevkime ve evdeki malzemelere göre uyarladığım için net ölçüler paylaşmayacağım. İsterseniz diğer Jajangmyeon tariflerini okuduktan sonra sizde kendinize göre malzemeleri ayarlayıp yapım aşamasında paylaştığım yolu izleyebilirsiniz.
Öncelikle bir tencereye makarna için su koyup kaynamasını bekliyoruz. Kaynadıktan sonra ise çubuk makarnaları (hazır paket noodlelarda olabilir) suya koyup haşlıyoruz. Aynı zamanda bir küçük soğanı ince ince doğruyoruz. İçine patates, kabak, havuç, mantar gibi çeşitli sebzeler katabilirsiniz. Evde patates olduğundan ben yalnızca patatesli yaptım. Sebzeleri küp küp doğruyoruz. Ne kadar küçük doğrarsanız pişmesi o kadar kolay olur.
Soya Soslu Sebzeler |
Makarna |
Bir tavaya biraz sıvı yağ koyuyoruz. Önce soğanı koyup biraz kavuruyoruz ardından sırasıyla sebzeleri tavaya koyup kavuruyoruz. Sebzeler iyice kavrulmaya başlayınca beş altı kaşık soya sosu ekliyoruz. Yaklaşık bir çay kaşığı da şeker ekledim ben (Daha önce bir yerde soya sosunun ekşi tadını alıyor gibi okumuştum yanılmıyorsam.). Bir çay bardağı kadar da su ekledim tavaya. Biraz daha ocakta beklettikten sonra altını kapatıp, öncelikle makarnanın suyunu süzüp tavaya makarnayı ekliyoruz. Bir güzel karıştırıyoruz. Ardından afiyetle yiyoruz.
Tabağıma aldıktan sonra soya sosunu çok beğendiğimden birkaç kaşık daha ekledim. Zevkinize göre sonradan da ekleyebilirsiniz soya sosunu.
Acemice yapılan bile böyle güzel olduysa aslı nasıldır kim bilir. En kısa zamanda yemek dileğiyle...
Sonraki yazılarda görüşmek üzere... Sağlıkla, mutlulukla kalın... ❤
Diğer Tarifleri de Görmek İsteyebilirsiniz:
Tavuklu Çıtır Baget
Sütlü Patates Çorbası ve Patlıcan Yemeği
Az Malzemeli Kolay Tatlı
İftar Menüsü
Kore Yemeği Tteokbokki
Yorumlar
Yorum Gönder