Mektup Arkadaşlığı ve İlk Mektup

                                                                                                                                                     bismillah

MEKTUP ARKADAŞLIĞI

Arkadaşlığın en güzel, en eşsiz halidir mektup arkadaşlığı. Çünkü mektup yazarken tüm içtenliğin ve samimiyetinle dökülür duyguların kağıda. Çünkü mektup yazarken sen en gerçek halinle geçersin masa başına. Mektuptaki her bir cümle hatta noktalama işaretleri bile en gerçek seni yansıtır. 

Öyle özeldir ki mektup arkadaşlığı, ne kadar anlatsam burada az kalır. Mektup yazmak da mektup almak da apayrı birer zevktir. İşte bu sebeple bazen mektup yazarım sevdiklerime, isterim ki onlar da tatsın bu eşsiz duyguyu. Bazen postanede sıra beklerken elimdeki mektubu görüp gülümseyenler olur. Bir sefer bir abla gülümseyerek ''Ne çok oldu mektup yazmayalı'' dedi. Özlemi sesine yansımıştı. Eminim ne güzel anıları vardı, ne arkadaşlıklar yaşandı kim bilir mektuplar aracılığıyla. 

En özel arkadaşlık biçimi ''mektup arkadaşlığı''
Mektup Arkadaşlığı

İstiyorum ki merakı olan, mektup arkadaşlığına hevesli herkes en azından bir kez denesin. Gözlemlediğim kadarıyla insanlar istese de mektuba neler yazacağını bilemeyip, ne anlatabilirim ki düşüncesiyle başlamadan pes ediyor. İşte tam da bu soruna ufak da olsa bir çözüm getirebilmek için size ilk mektupta nelerden bahsedilebilirle ilgili öneriler vereceğim. 

İLK MEKTUP

İlk Mektupta Neler Yazılır?
İlk Mektup

İlk mektup kulağa ne hoş geliyor değil mi? Lakin teoride güzel olan bu tamlama pratikte korkutucu olabiliyor. Ne yazılır ki ilk mektupta? Hele hiç tanımadığın daha önce sohbet dahi etmediğin birine ne söylenir? Gibi sorularla dolu olabilir kafanız.

Farz edelim ki yeni bir mektup arkadaşı edindiniz ve hiç tanımıyorsunuz o kişiyi. 

  • İlk mektup da öncelikle kısaca kendinizi tanıtabilirsiniz, hatta uzunca bile tanıtabilirsiniz hiç problem değil. Emin olun severek okuyacaktır mektup arkadaşınız. Hani mesela dışarda biriyle ilk kez bir yere oturup sohbet ederken kendinizden çok bahsederseniz karşı taraf sıkılabilir ama mektupta öyle olmuyor. 
  • Bir gününüzün nasıl geçtiğini anlatıp, karşı tarafa bir gününü nasıl geçirdiğini sorabilirsiniz.
  • Hayallerinizden bahsedebilirsiniz.
  • Mektup arkadaşlığını neden seçtiğinizi yazabilirsiniz.
  • Okuduğunuz okuldan ya da bölümünüzü seçme nedeninizden konuşabiilirsiniz.
  • Mesela çok sevdiğiniz kitaptan bir alıntı ekleyebilirsiniz mektubunuzun sonuna ya da başına hatta ortasına bile.
Gördüğünüz gibi nelerden bahsedebileceğinizin bir sınırı yok. Aklınıza gelen her türlü şeyden, hoşunuza giden konulardan bir şeyler yazabilirsiniz. Sonrasında karşı taraftan aldığınız cevaba göre bir düzene girer konuşmalarınız. Elbet ortak bir şeyler bulabilirsiniz. Ortak bir konu olmasa bile sorun değil hatta daha iyi. Farklı konulardan bahsederek karşılıklı yeni bilgi ve bakış açıları edinebilirsiniz arkadaşlığınız sayesinde.

Mektup arkadaşlığına sıcak bakıyor ama bir türlü cesaret edemiyorsanız bugün başlamak için harika bir gün. İnanıyorum ki siz niyet ettikten kısa bir süre sonra mektup arkadaşınızı ummadığınız kadar kolay bir şekilde karşınızda bulacaksınız. 

Mektup arkadaşlığı hakkında tecrübeliyseniz, ilk mektupta neler yazılır konusunda farklı fikirleriniz varsa yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.

Fark ettim ki yazmayı en çok sevdiğim konu mektuplar ve mektup arkadaşlığı. Ne yapsak? Bir mektup severler derneği mi kursak? Seve seve başkan olurum 😂

Sağlıklı ve Huzurlu Günler Dilerim... 💙

Mektuplarla ilgili diğer yazılarıma da göz atabilirsiniz:

Yorumlar

  1. Mektup arkadaşlığı benim de severek yaptığım hobilerimden biri. Ancak Corona'dan dolayı bir yıl ara vermiş oldum. Bu sebeple bu virüsün bir an önce bitmesini bekliyorum. ^-^
    Eğer bir gün mektup severler derneği kurarsan ben de seve seve üye olabilirim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım en kısa zamanda güvenle mektuplaşabildiğimiz güzel, sağlıklı günlere kavuşuruz...^^
      İlk üyeyi bulduğumuza göre bence olur bu iş. :))

      Sil

Yorum Gönder